Europarlamentarul PDL Cristian Preda apreciaza ca faptul ca nici PNL, nici PSD nu vor introduce in statutele lor interdictia de a colabora cu PDL.

Aceasta demonstreaza aca partidele din USL vor sa ramana libere si dupa alegeri.

Preda scrie, pe blogul sau, ca nici PNL, nici PSD nu vor introduce in statutele lor politice interdictia de a colabora cu PDL dupa alegeri. El mentioneaza ca anuntul trebuie citit luand in seama prevederile Protocolului USL, care, la punctul 8.9, contine urmatoarea prevedere: "Este interzisa negocierea cu PDL pentru formarea majoritatii parlamentare".

"Atat si nimic in plus. Pe de alta parte, acelasi Protocol nu prevede formarea unui singur grup parlamentar, al USL, ci sugereaza ca PSD si, respectiv PNL+PC vor avea fiecare cate un grup, acestea urmand sa colaboreze. Ce sa fie atunci insistenta cu care - mai intai PNL, apoi si PSD - au subliniat ca nu e nevoie ca interdictia colaborarii cu PDL sa fie explicit indicata in actele fundamentale?", adauga Preda.

Europarlamentarul concluzioneaza ca gesturile recente ale PSD si PNL vadesc faptul ca "libertatea este mai puternica decat ura (fata de presedinte, desigur)".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.