Devenit de curind membru cu statut de observator al Partidului Popular European, si dorind sa-si creasca cota, PD se prezinta pe internet cu Traian Basescu, atribuindu-i calitatea de presedinte de onoare al partidului.

Pe site-ul PPE (Partidul Popular European), PD este prezentat ca fiind cel mai mare partid al coalitiei aflate la guvernare si ca a aderat la PPE "dupa ce i-a abandonat, in urma cu citeva luni, pe socialistii europeni".

Ceea ce atrage insa atentia in aceasta prezentare generala de pe Internet este altceva. Scrie negru pe alb ca "presedinte de onoare este Traian Basescu", care este si "presedintele Romaniei". Dupa cum se stie, Constitutia nu permite sefului statului sa mai fie membru de partid si, cel putin formal, Traian Basescu nu mai este membru PD, deci nu are cum sa fie presedinte de onoare.

Este greseala lor

Contactat telefonic pentru lamurirea situatiei, secretarul international al PD, Sorin Frunzaverde, ne-a declarat ca "este o greseala" si ca "nu noi am trimis datele de prezentare, le-au pus pe Internet cei de la PPE".

"Sa nu publicati timpenia asta"

Dupa aceasta explicatie, Sorin Frunzaverde ne-a cerut (pe un ton cam imperativ) "sa nu publicati timpenia asta. Este o gogomanie a celor de acolo". Pe de alta parte, cei din PNTCD, membri cu vechime in PPE, sustin ca "toate datele ce apar pe site-ul PPE sint trimise de la Bucuresti de catre conducerile partidelor afiliate la PPE".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.