Ieri-seara, la sediul central al PNTCD, s-a desfasurat o sedinta extrem de tensionata a BCC. O parte a conducerii a propus o alianta cu partidul "sindicalistilor", BND, iar cealalta s-a opus. Partizanii aliantei cu BND (formatiunea cea mai importanta din cadrul Uniunii Crestin Sociale) vor sa propuna un protocol ferm de colaborare, care, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, sa conduca la o fuziune.

Prima etapa ar consta in formarea unui pol popular crestin-democrat, la care sa se ralieze si alte partidulete de orientare populara. Printre cei care insista pentru formarea acestui pol se numara si presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu. Cei care se opun aliantei (vechea garda din partid) sustin ca BND "joaca la doua capete" si au drept argument "negocierile de la Pitesti cu Ion Iliescu, pentru formarea polului social". "Prioritatea noastra o reprezinta unificarea interna. Dupa aceea, putem discuta si de politica de aliante", ne-a declarat Mihai Marinescu, vicepresedinte al PNTCD.

Si sindicalistii sint divizati

Nici la BND nu exista unanimitate in ceea ce priveste relatia cu PNTCD. La plenara din 10 noiembrie nu s-a discutat nimic in acest sens. Deputatul Dan Mocanescu ne-a precizat ca "discutarea protocolului cu PNTCD este pe agenda Congresului nostru din aceasta luna. Momentan, nu se poate vorbi decit de alianta, nu si de fuziune". Deputata Olguta Cocrea sustine insa ca "sint negocieri, si nu cred ca va fi alianta. Partidul nostru vrea sa mearga singur inainte".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.