Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca formatiunea sa nu va include in statut interdictia de a colabora cu PDL, apreciind ca nu este nevoie de acest lucru si ca PNL este suficient de credibil sub acest aspect.

"Nu vom introduce un asemenea articol, nu e nevoie. PNL e suficient de credibil si sub acest aspect, nu a avut nici macar vreo tentativa de a colabora cu Traian Basescu si PDL dupa plecarea PDL din Guvernul Tariceanu, din 2007", a spus Antonescu.

Partidele din USL vor scrie in statut interdictia de a colabora cu PDL

El a subliniat ca PNL si-a dovedit consecventa in diverse imprejurari, atat dupa alegerile din 2008, cand prima oferta pentru o guvernare cu PDL a venit catre conducerea PNL si a fost respinsa, cat si in 2009, cand in turul al doilea al prezidentialelor PNL a oferit sprijinul sau lui Mircea Geoana, dar si dupa victoria lui Traian Basescu, cand o noua oferta de guvernare a fost respinsa.

"PNL nu are nevoie de asa ceva. Opinia publica nu are dubii in aceasta privinta. Avem acest lucru trecut in documentul de constituire al USL, intr-o anumita forma, iar la congresele celor trei partide din 7 aprilie vom adopta noi documente politice ferme in aceasta privinta. Nu cred ca e nevoie ca in statut sa apara acest lucru. Asta a facut PDL pentru ca nu era credibil", a mai spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.