Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inaintat Camerei Deputatilor un raport potrivit caruia deputatul Florin Paslaru se afla in stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel ca se impune eliberarea din functia publica detinuta, in acest caz fiind sesizat si Parchetul ICCJ.

Raportul de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat incalcarea de catre Florin Costin Paslaru, deputat PSD de Galati, a dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, a ramas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 si 2 din Legea 176/2010.

Avand in vedere ramanerea definitiva a raportului de evaluare, Agentia Nationala de Integritate a solicitat, in temeiul dispozitiilor art. 23 din Legea 176/2010, introducerea actiunii in constatarea nulitatii absolute a contractelor incheiate de catre Florin Costin Paslaru cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese, conform MEDIAFAX.

In vederea declansarii procedurilor pentru eliberare din functie, aplicabile demnitatii de deputat, ANI a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a conflictului de interese, in cazul lui Florin Costin Paslaru. Potrivit Legii 176/2010, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din functie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.