Premierul Mihai Razvan Ungureanu sustine in continuare ca prezenta sotiei sale in consiliul de administratie al unei firme care se ocupa de “aspecte sociale” ale activitatii Petrom nu reprezinta conflict de interese fata de pozitia sa de prim-ministru.

"Suntem in situatia in care pornim de la o supozitie si facem un proces de intentie. Nu este vorba altceva decat de un om, sotia mea, care este un medic foarte bun si care a reusit sa isi faca o cariera in lumea medicala, dincolo de toate impedimentele pe care le pune traiul cu un om a carui prezenta publica este de natura celei despre care discutam. Cred ca nu exista moment in care cariera sotiei mele sa nu fi fost expusa, incepand cu prezenta ei in Consiliul de Administratie al Petromed, lucru care a aparut intr-un HG in 2008, si terminand cu completarea riguroasa a declaratiilor de avere si de interese", a spus Ungureanu, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, el a declarat ca nu considera “catusi de putin” ca ar fi intr-o situatia de incompatibilitate.

"Acest lucru a fost verificat de ANI. Am primit un raspuns oficial in sensul acesta, altfel nu as fi eu aici in calitatea pe care o am. (...). Chestiunea e din punctul meu de vedere rezolvata. In momentul in care consortul are o cariera si isi vede de drum, unde apare incompatibilitatea de fapt? In presupunerea ca exista ceva neclar? Mie mi se pare ca judecata a devenit deja tendentioasa in situatia in care ajungem aici. Drept pentru care pentru mine subiectul este demult inchis", a spus premierul, conform RomaniaLibera.ro.

Pe alta parte, Victor Ciutacu, redactorul-sef al cotidianului Jurnalul, a publicat pe blogul sau o postare prin care explica cu documente ca prezenta sotiei premierului in cadrul Petromed reprezinta conflict de interese.

“O anestezista de exceptie, angajata intr-un spital romanesc unde pacientii urlau de durere in timpul crizei de morfina, se implica sufleteste, alaturi de alti omologi europeni, pe consultanta medicala, intr-un proiect social al OMV AG Austria a carui reusita o face, de fapt, administrator la Petromed, subsidiara a imperiului OMV Petrom (…) cam ca toti anestezistii de talent care nu se dau jos din pat sub modesta suma de 7.000 euro/luna, calitate ce nu apare nici in declaratia de avere, nici in cea de interese a sotului”, scrie Ciutacu referindu-se la sotia premierului Ungureanu.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.