Guvernul va aplica o solutie tehnica de infiintare a liniei maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, astfel incat studentii sa nu aiba nimic de reprosat fata de modul de rezolvare a acestei probleme.

El a aratat ca luni seara, "tarziu in noapte", a avut si o discutie pe aceasta tema cu liderul studentilor din Targu Mures.

"In sedintele coalitiei am spus ca atunci cand reprezentantii acesteia vor ajunge la un punct de vedere comun privind universitatea din Targu Mures, Guvernul va reactiona in functie de acest punct de vedere, iar ieri (luni-n.r.) s-a ajuns la un astfel de punct de vedere. Solutia tehnica posibila trebuie sa respecte Legea invatamantului, principiul autonomiei universitare si multiculturalitatea", a spus Ungureanu, precizand ca el este un premier independent care conduce un guvern politic.

Premierul a aratat totodata ca a dorit ca, alaturi de limba maghiara si cea engleza, universitatea din Targu Mures sa asigure predarea si in limba germana, dar ca pentru aplicarea acestei masuri exista in prezent unele "impedimente", potrivit MEDIAFAX.

"Sper ca, la un moment dat, sa intelegem multiculturalitatea si prin limba germana", a spus ungureanu.

El a confirmat totodata ca Executivul va adopta, astazi, doar in prim lectura hotararea privind infiintarea liniei maghiare de invatamant la UMF Targu Mures si ca actul normativ va fi prezentat in dezbatere publica timp de zece zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.