USL va depune motiune de cenzura daca Guvernul Ungureanu adopta HG privind infiintarea liniei in limba maghiara la UMF Targu Mures, a anuntat, luni, fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei.

Adomnitei a spus ca USL cere demisia ministrului Educatiei, Catalin Baba, pentru permiterea "ingerintei" unui partid politic in comunitatea acadamica de la UMF Targu Mures, el precizand ca HG de infiintare a liniei in limba maghiara va fi desfiintata imediat dupa venirea USL la guvernare.

"Acestea sunt solicitarile si deciziile USL: unu - demiterea de urgenta a ministrului Catalin Baba pentru nepermisul santaj si ingerinta politica, la dorinta unui partid politic, UDMR, in comunitatea academica de la UMF Targu Mures si doi - daca totusi Guvernul Ungureanu si al PDL va adopta vreo HG de infiintare a acestei facultati, acesta e motivul principal pentru infiintarea unei motiuni de cenzura din partea USL si va fi si primul HG care va fi desfiintat cand USL va veni la guvernare", a spus Adomnitei, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca este de nepermis intr-un stat civilizat ca un ministru, respectiv Catalin Baba, sa exercite un asemenea "santaj" si o asemenea "presiune" asupra Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

"Aici este santajul UDMR, care a amenintat Guvernul Boc si al PDL cu iesirea de la guvernare daca nu realizeaza HG. E dovada cum se poate duce vointa unui partid politic, intr-o universitate, prin noua Lege a Educatiei", a spus Adomnitei.

UDMR blocheaza sedintele Parlamentului

El a spus ca USL va renunta la protestul parlamentar pentru a depune si vota motiunea de cenzura. "Daca Guvernul adopta aceasta HG de infiintare a unei facultati de medicina in limba maghiara si, astfel, de segregare a universitatii, vom depune motiune de cenzura, la care vom participa si vota", a spus Adomnitei.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

"Faptul despre care vorbim poate parea ca o dezmembrare de facto a Romanei", a mai spus Adomnitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.