Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat o noua scrisoare premierului Mihai Razvan Ungureanu in care semnaleaza politizarea numirilor din administratie si nevoia de curatenie din vami.
"Politizarea numirilor din administratie este o tema extrem de serioasa, care sta la originea lipsei de eficienta sau chiar a coruptiei unor zone importante din administratie. Cel mai recent caz, aparut in contextul socantului caz de impuscaturi in plina strada la un coafor din Bucuresti, se refera la numirile din Politia Romana, care sufera de acelasi pacat al politizarii. Chiar in aceste zile, Liviu Popa, seful Politiei Romane, a reclamat faptul ca numirile in politie sunt politice si a anuntat ca a prezentat concluziile sale cu privire la Politia Capitalei inca din ianuarie. Efectul politizarii duce la drame si tragedii, pentru ca eficienta Politiei scade atunci cand in functii executive sunt numiti oameni pe criterii politice si nu pe criterii de competenta", se arata in scrisoarea sefului PSD, citata de realitatea.net.

In al doilea rand, liderul PSD ii semnaleaza primului-ministru nevoia tot mai mare de actiuni de curatenia in sistemul vamal din Romania. “Sunt mult prea multe zone neclare atat in ceea ce priveste activitatea sefului ANAF, care are o legatura directa (conform mai multor surse publice) cu fenomenele de coruptie din vami, cat si in ce priveste activitatea sindicala din vami”, sustine Ponta, conform mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.