Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca actualul Parlament trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea Sanatatii si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.

El a spus ca Legea sanatatii a trebuit retrasa pentru ca a fost prost lansata in dezbatere, dar nu trebuie abandonata, deoarece este nevoie de un control mai puternic al banului public. Basescu a aratat ca s-a dovedit incapacitatea caselor de sanatate de a controla banul public, fiind nevoie de implicarea in finantarea sistemului de sanatate a sectorului privat.

"Nu inteleg de ce nu putem accepta ca intre scoli sa fie competitie si parintele sa poata opta la orice scoala atunci cand isi inscrie copilul, iar la spitale sa nu avem aceasta optiune", a mai aratat Basescu.

In privinta reorganizarii administrativ-teritoriale, Traian Basescu a spus ca face o propunere parlamentarilor sa adopte, prin discutii cu opozitia, reorganizarea administrativa a tarii. "Nu poate convinge pe nimeni ca o tara organizata administrativ ca in 1968 mai poate sa corespunda nevoilor de astazi", a afirmat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a aratat ca sunt aceleasi directii sanitare, agricole, ale serviciilor secrete ca in 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare. El a mai spus ca reorganizare administrativ-teritoriala este cheia care permite cheltuirea mai eficienta a banilor si ar permite o masiva descentralizare a banilor europeni. "Este un subiect pe care sa-l ganditi si sa-l asezati deasupra prioritatilor dumneavoastra", le-a mai spus Basescu parlamentarilor prezenti.

Asculta in video de mai jos intreaba declaratia a lui Basescu despre reorganizarea administrativ-teritoriala

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.