Premierul Ungureanu sustine ca nu va ezita sa il demita din functie pe seful ANAF, Sorin Blejnar, daca veniturile bugetare obtinute din combaterea evaziunii fiscale nu se va apropia macar de limita impusa de 1,5% din PIB, adaugand ca o serie de criterii de performanta sunt stabilite si pentru CNAS.

El a aratat ca mandatul PDL de a lasa decizia de schimbare a sefilor de agentii guvernamentale la latitudinea primului-ministru ii intareste pozitia si va face uz de acest mandat, analizand performantele inregistrate la toate aceste structuri, inclusiv ANAF si CNAS.

"Luna februarie este momentul zero, cine tine pasul merge mai departe", a spus Ungureanu, citat de MEDIAFAX.

In luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.