PSD cere modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor pentru introducerea unor prevederi mai stricte privind prezenta parlamentarilor la lucrarile Camerei si asigurarea cvorumului pentru sedintele in plen, se arata intr-un comunicat al deputatului PSD Valeriu Zgonea.

In comunicat se precizeaza ca la articolul 141 din Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca "deputatii sunt obligati sa fie prezenti la lucrarile Camerei si sa se inscrie pe lista de prezenta".

Valeriu Zgonea sustine ca este nevoie de introducerea unor prevederi mai clare privind prezenta la lucrari pentru ca multi dintre parlamentarii PDL vin la Parlament, semneaza foaia de prezente, dupa care pleaca si nu mai participa la sedinta Camerei. "Daca nu esti prezent in sala la deschiderea sedintei, iar in sala nu sunt 50% plus unu din numarul deputatilor, atunci sedinta se amana automat. Semnaturile de pe foaia de prezenta nu trebuie sa poata fi folosite la stabilirea cvorumului pentru sedintele din plenul Camerei", explica Zgonea, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, transmite MEDIAFAX.

Valeriu Zgonea o acuza pe Roberta Anastase ca de trei ani se opune introducerii unor astfel de prevederi in Regulamentul Camerei. Deputatul sustine ca USL nu va reveni la lucrarile plenului pana cand Roberta Anastase nu va demisiona sau nu va fi inlocuita din functie.

Citeste si Anastase: Indemnizatiile parlamentarilor opozitiei vor fi taiate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.