Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca PSD nu va sesiza Curtea Constitutionala pentru Legea lustratiei, intrucat aceasta a fost modificata pentru a nu ingradi dreptul de a candida si de a fi ales.

"Legea oricum nu se aplica la nimeni. La cine sa se aplice? La domnul Iliescu? Domnul Iliescu daca vrea sa candideze poate sa o faca, dar nu cred ca vrea sa ocupe vreo functie in Guvern", a afirmat el.

Presedintele PSD a acuzat faptul ca PDL a adoptat o lege a lustratiei care nu se aplica democrat-liberalilor. "Este un grup la PDL, cu Roberta Anastase, cu Oltean, care fac deja o practica, fac o lege care nu se aplica la ei. O sa scoata o lege in care sa spuna ca articolul din Codul Penal legat de furt nu se aplica la pedelisti", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a mai afirmat, raspunzand unei intrebari, ca UNPR este cel mai afectat de adoptarea legii lustratiei. "Cred ca uneperistii sunt mai multi securisti si comunisti care sunt afectati. Am vazut ca au votat, dar ei nu stiu ce au votat", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.