Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin a fost retinut de catre procurorii DNA, iar premierul Ungureanu a decis eliberarea acestuia din functie.

Costin a fost adus, luni dupa-amiaza, la sediul DNA din Pitesti pentru a fi audiat in cazul unor acuzatii privind infractiunea de luare de mita.

Ordonanta de retinere a fost emisa pentru 24 de ore, sursele judiciare sustinand ca acesta ar fi suspectat de organizarea unei retele de traficare a certificatelor de revolutionar si de luare de mita. Costin urmeaza sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.

Retinerea de catre procurorii DNA a dus la eliberarea sa din postul de secretar de stat de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit unor surse judiciare, Costin ar fi suspectat de luare de mita, in acest dosar fiind facute cercetari de aproximatriv un an, dupa ce la sediul Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou” din Bucuresti a fost gasita o suma de bani pe care Costin ar fi primit-o ca mita, potrivit MEDIAFAX.

In paralel cu audierea lui George Costin, a avut loc o perchezitie la sediul Asociatiei revolutionarilor din municipiul Campulung Muscel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.