Majoritatea contractelor incheiate sunt atribuite prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, fiind invocate motive legate de "extrema urgenta" a situatiei.

Guvernul a incheiat deja, in perioada care a trecut de la inceputul anului, contracte de aproape cinci milioane lei (peste 1,1 milioane euro) pentru calatorii in strainatate, convorbiri la mobil, televiziune prin cablu, servicii de protocol pentru demnitari, bidoane cu apa si aranjamente florale.

Contractele au fost incheiate aproape exclusiv prin cumparare directa si negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare la licitatie.

Banii vor fi astfel cheltuiti pentru administrarea si protejarea bazei materiale destinata activitatii de reprezentare si protocol si servicii de telefonie mobila pentru demnitari, precum si pentru achizitie de bidoane apa potabila si pahare de unica folosinta, lenta tricolora, stampile cu autotusare si etichete autocolante tip holograma, scrie MEDIAFAX.

Alti bani vor fi scosi din buget pentru cumpararea de bilete de avion pe ruta Bucuresti-Bruxelles-Bucuresti, Bucuresti-Luxemburg si Bucuresti-Geneva-Bucuresti, aranjamente florale, televiziune prin cablu, servicii de stenografiere a sedintelor de Guvern si de traducere simultana engleza-romana si franceza-romana, accesorii informatice.

Citeste si Isarescu: Cum poate recastiga Guvernul increderea investitorilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.