Formatiunile coalitiei majoritare vor semna un protocol de sustinere a semnarii si ratificarii de catre Romania a tratatului UE de guvernanta fiscala, iar acesta va fi deschis si opozitiei, de la care se asteapta dialog si pe alte teme ale agendei publice, au anuntat liderii partidelor coalitiei.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat ca, pe langa propunerea sustinerii acestui protocol, coalitia va propune opozitiei si "o discutie cu privire la subiectele de interes public, inclusiv acelea pe care le-a lansat la votul de investitura a noului guvern".

"Astfel incat sa vedem unde putem gasi puncte comune ca sa mergem mai departe (...) Mingea va fi in terenul lor, din momentul in care vom semna acest protocol, invitandu-i la dialog pe marginea tratatului, dar si a altor subiecte de interes public", a spus Boc, citat de MEDIAFAX.

La randul sau, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus ca USL ar trebui sa vina si sa semneze acest protocol intre partidele politice parlamentare "ca un prim pas catre un dialog constructiv in anul 2012 si in perspectiva anilor care urmeaza".

El a spus spus ca acest dialog cu opozitia ar putea avea loc "marti, miercuri sau cel mai tarziu saptamana viitoare". Intrebat daca formatiunile coalitiei sunt dispuse sa accepte cele patru conditii enumerate de opozitie privind deblocarea activitatii Parlamentului, Kelemen a spus ca "despre cele patru puncte sau cele 15 puncte" enumerate de liderul PSD, Victor Ponta "se poate discuta fara rezerve".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.