Uniunea Social Liberala va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor, se arata intr-un comunicat semnat de Victor Ponta.
"Uniunea Social Liberala va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor. Acest guvern este rezultatul incalcarii procedurilor de validare prevazute de Regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului. Chiar daca avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. In cazul mai mult ministri candidati, acest aviz lipseste deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar", se arata in comunicatul citat de MEDIAFAX.

USL considera ca procedurile de investire a Guvernului au fost incalcate si ca "existenta noului Guvern se afla sub stigmatul nerespectarii legii"
. "Am asistat la o noua sfidare nu doar a principiilor statului de drept, ci si al sfidarea milioanelor de romani care isi doresc alti guvernti si un alt mod de a face politica", afirma Ponta.

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament, cu 237 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.