Desi amenintat cu sanctiuni in ultima sedinta a conducerii PNL, deputatul liberal Sorin Paveliu nu s-a sfiit ieri sa iasa la atac impotriva propriului sef, premierul Calin Popescu Tariceanu. Deputatul s-a aratat jignit de recentele declaratii prin care seful executivului sustinea ca in spatele criticilor la adresa reformei sanitare se afla grupuri de interese transpartinice, bine reprezentate in parlament. Cunoscut ca opozant al pachetului de legi promovat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, Paveliu isi acuza seful de partid ca lanseaza grave acuzatii fara nici un fel de argumente si pericliteaza relatia cu parlamentarii din coalitia de guvernamant.

"Nimic din dezbaterile din parlament nu justifica o etichetare cu tenta peiorativa, iar generalizarea unei acuze la parlamentarii din PD, UDMR sau PC (...) altereaza atmosfera de colaborare dintre acesti colegi si sadeste neincrederea in randul parlamentarilor liberali. Nu cred ca trebuie sa dam satisfactie opozitiei rafuindu-ne cu propriii soldati sau aliati", a declarat deputatul PNL. El s-a mai aratat jgnit si de asocierea sa cu senatorul pesedist Sorin Oprescu, sustinand ca imaginea sa publica a fost prejudiciata de afirmatiile premierului.

Paveliu nu-l iarta nici pe ministrul sanatatii, dezavuand faptul ca acesta a pus criticile sale pe seama "unor frustrari personale" sau a lipsei sale de experienta politica. Principalul contestatar al pachetului de legi privind reforma sanitara ii cere lui Tariceanu sa nu-si angajeze raspunderea pentru aceste acte normative si sa fie de acord cu dezbaterea lor in forul legislativ.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.