Teodor Baconschi, fostul ministrul de Externe, considera ca rezultatele provizorii ale recensamantului sunt un semnal de alarma real al acestui inceput de an si priveste diminuarea dureroasa a poporului roman.

“De doua decenii, Romania sangereaza printr-o politica familiala incoerenta, prin milioane de avorturi, prin valurile de concetateni peelcati peste hotare. Pierdem in egala masura copii nenascuti si tineri brilianti, agricultori si constructori”, scrie Baconschi pe blogul sau.

El mai afirma ca declinul demografic inseamna imbatranirea populatiei, dezechilibrarea balantei dintre angajati si inactivi, recesiune economica, sisteme de pensii, asigurari medicale si sociale nesustenabile.

“Criza demografica, economica sau cea politica sunt insa doar aspecte ale crizei morale in care ne zbatem de decenii bune. Proiectul Romania a fost parcelat, vandut pe bucati sau privatizat in milioane de replici individuale. Politica mioapa, cu termen de garantie limitat la patru ani, ar trebui sa faca loc unei adevarat viziuni pentru Romania pe care o vom lasa mostenire copiilor nostri. Dincolo de orgolii personale si interese partinice, ar fi rational sa ne asezam la masa pentru a gandi viitorul pe termen lung al acestei natiuni”, mai scrie Teodor Baconschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.