USL sustine ca decizia Curtii Constitutionale in cazul legii care prevedea comasarea alegerilor ar trebui "sa consfinteasca finalul de mandat" al actualului Guvern, "singurul care a incercat in mod direct, folosind parghiile institutionale de care dispune, sa fuga de votul cetatenilor".

Intr-un comunicat, USL saluta "revenirea la normalitate" a procesului electoral, odata cu publicarea de catre Curtea Constitutionala a motivatiei deciziei in problema comasarii alegerilor, care interzice amanarea alegerilor locale.

"Amanarea alegerilor locale ar fi fost un proces nedemocratic si neconstitutional, iar Curtea Constitutionala a consfintit acest fapt prin decizia sa", considera USL. De asemenea, in document se arata ca hotararea CCR este "singura decizie normala care putea fi luata", tinand cont de prevederile legale si constitutionale.

USL considera ca actualul Guvern trebuie sa demisioneze "de indata", ca urmare a modului in care a tratat problema amanarii alegerilor, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.