Dupa decizia Inaltei Curte de Casatie si Justiei privind dosarul Trofeul Calitatii, in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, reactiile nu au intarziat sa apara.

Prima si poate cea mai importanta reactie a venit din partea lui Adrian Nastase, care considera ca acest dosar este o “chestiune murdara”, iar decizia luata de ICCJ are “in mod categoric un fundament politic”. Citeste intreaga declaratie a lui Nastase privind condamnarea in dosarul “Trofeul Calitatii” aici.

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a declarat dezamagit de decizia ICCJ in acest dosar. "Personal, sunt dezamagit de acest verdict. Cunosc dosarul si stiu cat de multe presiuni politice s-au facut in constructia sa. Sunt insa convins ca domnul Nastase va face recurs si, cu acest prilej, isi va putea demonstra nevinovatia. Pana la un verdict definitiv, nu vreau sa comentez mai mult. Si cred ca nu este cazul ca noi, politicienii, sa comentam prea mult un verdict inainte ca el sa fie definitiv", a afirmat Victor Ponta, potrivit Romania Libera.

Si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat dezamagit de decizia luata in cadrul acestui dosar. Dragnea a afirmat ca este foarte "afectat si dezamagit" de verdictul ICCJ in procesul "Trofeul calitatii".

"Nu este vorba de PSD, Adrian Nastase ramane la fel in partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamagit si sper din tot sufletul la recurs sa isi dovedeasca nevinovatia. Am fost convins ca va fi achitat. Adrian Nastase ramane acelasi lider politic", a spus secretarul general al PSD, scrie Ziarul Financiar.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca un politician care are probleme cu justitia ar trebui sa faca un pas in spate de pe scena politica, potrivit mediafax.ro.

Totusi, liberalul a evitat sa se pronunte despre eventualele decizii pe care ar trebui sa le ia Nastase dupa sentinta de condamnare. “Nu comentam in acest moment cele petrecute, suntem convinsi ca si Adrian Nastase, si PSD, vor lua deciziile nimerite si conforme cu aceste principii, care consider ca ne unesc", a declarat Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Citeste si: Adrian Nastase, doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.