Senatorul Mircea Geoana a propus, luni, in sedinta extraordinara a Parlamentului, invitarea presedintelui Traian Basescu in sedinta de marti a Legislativului.

"As avea o propunere pentru ca maine, cand suntem convocati in reuniune extraordinara, sa adresam o invitatie de a veni in Parlament si de a se adresa Camerelor reunite presedintelui Traian Basescu. Fac aceasta propunere tinand cont de o realitate politica si constitutionala. Oricat de mult vom asculta azi discursuri de o parte si de alta, e absolut evident ca cel care personalizeaza puterea in acest moment este domnul Basescu", a declarat Mircea Geoana.

El a mai spus ca nu este niciun fel de dubiu ca aceste masuri de austeritate, manifestarile civice au "pornit de la Palatul Cotroceni", conform MEDIAFAX.

Geoana a mai propus ca sesiunea extraordinara a Parlamentului, convocata pentru luni si marti, sa continue si de miercuri. "Este obligatoriu ca domnul presedinte sa iasa din tacerea in care s-a autoizolat in ultimele zile. Cred ca e important ca domnul Basescu sa iasa din izolarea splendida de la Cotroceni si sa vina sa ne spuna care sunt solutiile politice pe care le are in vedere pentru a depasi acest moment extraordinar - anticipate, alegeri comasate sau nu, ce formula politica are in vedere", a adaugat Geoana.

El a mai propus ca in fiecare an, pe 24 ianuarie, seful statului, "prezent si viitor", sa aiba in Parlament un discurs despre starea natiunii la inceput de an, "in care sa vorbeasca si sa spuna natiunii care sunt intentiile, planurile, ambitiile si drumul de urmat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.