Europarlamentarul Theodor Stolojan atrage atentia ca datoria publica a Romaniei este o problema la fel de mare ca deficitul bugetar.

"Romania are o datorie externa de 97 miliarde de euro, din care 77 miliarde euro sunt imprumutati de catre populatie si sectorul privat. Ne-am concentrat in ultima vreme discutiile pe deficitele bugetare, pe reforme, dar uitam acest lucru: ca Romania are o datorie externa foarte mare, majoritatea facuta de sectorul privat", a declarat europarlamentarul, citat de capital.ro.

Stolojan a mai avertizat ca prognoza Bancii Mondiale pentru 2012 este ca zona euro va intra in recesiune, prin urmare Romania trebuie sa se pregateasca pentru ce este mai rau.

Liderul delegatiei PDL in Parlamentul European a mai avertizat ca exista lipsa de incredere pe piata financiara si cea interbancara blocheaza economia europeana.

"Piata financiara europeana este blocata la ora actuala, din punctul de vedere al pietei obligatiunilor, de unde se imprumuta guvernele, si din punctul de vedere al pietei interbancare, de unde se imprumuta bancile, din cauza lipsei de incredere", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.