Presedintele Romaniei a discutat despre aderarea la Schengen, mentinerea restrictiilor pentru lucratorii romani in statele Uniunii Europene si despre prioritatile de reformare din 2012.

Desi am putea intelege de ce a abordat aceste subiecte intr-un discurs la intalnirea anuala a ambasadorilor ignorarea situatiei sociale din tara o putem considera de neiertat.

Redam principalele afirmatii ale lui Basescu:

Spatiul Schengen: "Suntem surprinsi ca, dupa ce am ridicat problema de doua ori in Consiliul european, in octombrie si in decembrie, decizia de aderare intarzie, desi situatia de drept si de fapt este clara". Seful statului a sustinut ca "toate conditiile sunt indeplinite pentru o decizie favorabila".

Lucratorii romani in UE: "Consider ca fiind pe deplin nejustificata mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru lucratorii romani in noua state membre ale Uniunii Europene", a declarat presedintele Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca Romania va continua sa promoveze obiectivul de liberalizare totala a accesului lucratorilor romani pe piata muncii. In acest sens, seful statului roman a adresat multumiri Guvernului Republicii Italiene pentru ridicarea restrictiilor pentru lucratorii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012.

Prioritatile de reformare: "Va fi definitivata noua lege a sanatatii”. "Avem in vedere o eventuala reorganizare administrativa, daca vor fi indeplinite conditiile politice", a mentionat Basescu.

Seful statului a mai spus ca "exista toate premisele ca prin pastrarea ritmului reformelor, pomovarea de politici bugetare prudente (...) si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, economia romaneasca sa inregistreze si in 2012 si in anii urmatori valori pozitive ale cresterii economice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.