Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, care a dispus dexclansarea procedurilor de anulare a contractelor incheiate de fostul demnitar.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului Romaniei in perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011.

Conform prevederilor Legii 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, "prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative", potrivit MEDIAFAX.

Daniela Nicoleta Andreescu, in calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat Nota Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea catre Asociatia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucuresti, pe o perioada de un an.

De asemenea, Daniela Nicoleta Andreescu a aprobat, la data de 2 iunie 2010, extinderea termenului de atribuire a spatiului de 105,2 mp de la un la cinci ani.

Citeste si: Scandal la SGG: Andreescu a fost demisa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.