Parlamentarii sunt inspirati de dezbaterea bugetului pentru anul viitor si descopera noi "tinte" de investitii. De exemplu: angajarea permanenta a unui preot pentru o eventuala capela a Parlamentului. Grupul de rugaciune din Parlament s-a luat la harta cu secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu. Deputatii cer sa fie angajat permanent un preot, iar secretarul general persevereaza in a-i refuza. "Noi suntem alesii poporului si noi vrem sa ne rugam", ne-a explicat deputatul PRM Ioan Rus. Rus a fost preot paroh, dar, optand in 2004 pentru pastrarea mandatului de parlamentar, a ramas fara parohie si fara dreptul de a sluji. Asadar, impreuna cu deputatul PSD Petru Andea i-au cerut secretarului general al Camerei sa le angajeze un preot permanent. "Avem randuiala bisericeasca in fiecare marti", spune deputatul Rus, plangan- du-se ca depind de serviciile unui tanar parinte care vine marti dimineata benevol. "Secretarul general spune "nu" din principiu", s-a enervat deputatul promitand ca grupul de rugaciune va insista pana va obtine ce doreste. si mai mult decat atat, deputatul PRM Ioan Rus se gandeste sa-i ceara conducerii Camerei chiar si un spatiu pentru o capela "parlamentara".

Peremistul vrea chiar sa se intalneasca cu colega sa Anca Petrescu, "mama" Casei Poporului, cu care sa se sfatuiasca ce spatii ar putea "servi" amenajarea unei capele. "Parlamentul isi poate permite cheltuiala cu o capela la cati bani se dau pe protocol", sustine Rus. Numai ca el uita ca Parlamentul va avea in 2006 bani mai putini ca in 2005, ceea ce intemeiaza refuzul secretarului general Mihai Unghianu. Acesta spune ca nu exista nici spatiul pentru o capela si ca nu vrea sa se implice intr-un conflict intre biserici.

"Cand au vizitat sala plenului niste reprezentanti ai Parlamentului European, ni s-a sugerat ca pe langa semnul crucii sa reprezentam toate bisericile. in Parlament avem musulmani, evrei, armeni, rusi, iar problema s-a discutat la nivelul conducerii Camerei. Nu vrem sa ne implicam intr-un razboi confesional", ne-a marturisit Unghianu. Deputatul PSD Petru Andra s-a gandit chiar la o solutie "alternativa" care sa impace si capra si varza in problema capelei, si anume, intr-o situatie extrema sa foloseasca locatia SPP, care deja are capela. "Poate vom negocia cu serviciul respectiv", spune Andra, mult mai pasnic decat Ioan Rus, care a bombanit SPP-ul ca nu se mai muta odata din Casa Poporului si ocupa spatiile ca "o institutie parazita".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.