Ministrul Muncii, Sulfia Barbu, a declarat ca, din analizele facute, Romania "ar fi saracit cu peste 6 miliarde lei" in cazul in care nu s-ar fi luat masurile in domeniul pensiilor si asistentei sociale, iar, daca s-ar fi luat dupa USL, pensionarii nu si-ar fi primit banii luna de luna.

"PSD si PNL stiu un singur model, modelul Greciei, pe care doresc sa-l implementeze. Din analizele noastre, Romania ar fi saracit cu peste 6 miliarde lei daca nu am fi implementat masurile in legatura cu pensiile, asistenta sociala", a precizat Sulfina Barbu, la o conferinta de presa la PDL.

Barbu a spus ca in anii de criza nu se permite nicio risipa din bani publici si ca responsabilitatea sa, in calitate de ministru al Muncii, este ca banii cetatenilor din taxe si impozite sa fie corect gestionati. "Daca ne-am fi luat dupa USL, va garantez ca pensionarii nu ar fi primit banii luna de luna", a adaugat Barbu, citata de MEDIAFAX.

Ea a spus ca, daca nu s-ar fi luat masurile necesare, Romania ar fi trebuit sa imprumute 6 miliarde, bani care sunt greu de imprumutat.

Barbu a mentionat ca Guvernul Tariceanu a lasat la sfarsitul lui 2008 un deficit de 3 miliarde de lei la bugetul de pensii, iar actualul Guvern a luat masuri care au dus la economii, in 2011 facandu-se economii de 88 milioane la venitul minim garantat si de 400 de milioane la alocatia de sustinator al familiei.

"Daca nu ne-am fi luptat sa implementam reformele in domeniul asistentei sociale si al pensiilor, ar fi trebuit sa platim in plus 6,5 miliarde lei", a mai spus Barbu, aratand ca asupra Guvernului s-a produs "un atac furibund", deoarece a inteles ca intr-un an de criza este nevoie de reforme, de reforme de dreapta.

Ea s-a referit si la implementarea noului Cod al Muncii, care a dus la "scoaterea a unui numar important de locuri de munca din zona economiei nefiscalizate". [Citeste si: Munca la negru a crescut cu 76%]

Potrivit Sulfinei Barbu, USL s-a impotrivit acestor masuri si acum trebuie sa aiba curajul sa spuna public celor care au contracte noi de munca de ce le-au refuzat aceste drepturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.