USL isi va desemna candidatii la alegerile locale si parlamentare pana in luna iunie, in urma unui proces de validare publica, respectiv a unor alegeri preliminare deschise tuturor cetatenilor, a anuntat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Pana in iunie, cand ar fi trebuit sa avem alegeri locale, USL isi va desemna toti candidatii pentru alegerile locale si parlamentare. Vom trece printr-un proces de validare publica, poate fi numit de genul alegerilor preliminare deschise, deci nu in interiorul partidelor, ci cu toti cetatenii, dar care va presupune validarea candidatilor si identificarea celorlalti candidati", a spus Ponta.

El a precizat ca PSD a decis deja, la nivelul Comitetului Executiv National (CExN), ca actualii sai parlamentari sa fie si candidatii partidului la alegerile parlamentare, cu mentiunea ca si acestia vor trebui sa treaca prin procesul alegerilor preliminare deschise, deci al validarii populare prealabile.

"E o decizie a PSD: actualii parlamentari vor fi candidati in colegii, dar PSD o sa aiba inca 120 de candidati care trebuie validati prin vot public deschis, nu doar interior. La fel in USL, daca avem candidati care nu au sprijin public suficient, ii vom inlocui. Toti ceilalti trebuie sa aiba aceasta legitimare a sprijinului popular", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Liderul PSD a aratat ca detaliile tehnice ale acestui proiect de alegeri prealabile vor fi prezentate la inceputul lunii februarie.

"Deocamdata, e o propunere politica pe care conducerea USL o va prezenta partidelor noastre, o vom explica si care doreste sa dea validare publica tuturor candidatilor", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, la randul sau, ca PNL nu a luat in forurile sale statutare o astfel de decizie prin care sa stipuleze ca actualii parlamentari vor fi viitori candidati in colegiile lor, dar a mentionat ca marea majoritatea a acestora pot candida din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.