Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, luni, ca remanierea este decizia primului-ministru, dar ca Ministerul Finantelor si-a facut treaba si se pregateste pentru prima misiune a FMI si CE din acest an.

Intrebat in legatura cu remanierea guvernamentala, Ialomitianu a precizat: "Nu stiu, intrebati-l pe primul-ministru".

"La nivelul Ministerului Finantelor, noi ne pregatim pentru prima misiune a FMI si Comisiei Europene din acest an, pentru ca la sfarsitul lunii avem prima evaluare de acest an. Ministerul Finantelor si-a facut temele, ati vazut, am adoptat bugetul, ne-am incadrat in deficitul bugetar, am platit arieratele intr-o masura foarte mare, deci, Ministerul Finantelor si-a facut treaba. Legat de reamaniere, este decizia primului-ministru", a spus Gheorghe Ialomitianu, inaintea sedintei BPN al PDL, conform MEDIAFAX.

El a aratat ca prioritatile pentru acest an se refera la executie bugetara foarte buna, aratand ca ministerul are "o provocare foarte mare" de a se incadra intr-un deficit de sub 3%, iar acest lucru este realizabil.

"Eu cred ca putem sa-l executam (bugetul - n.r.) in conditii foarte bune, chiar daca pe pietele financiare apar unele derapaje", a spus Ialomitianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.