Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, in plen, ca, prin comasarea alegerilor, Parlamentul va deveni o institutie de mana a doua, fara forta si legitimitate.

"In comasarea alegerilor pacatul cel mai grav e ca nu mai putem avea o dezbatere democratica, o campanie corecta si o competitie necesara si distincta intre temele de administratie locala si politicile parlamentare si guvernamentale. Stiti cu totii, pentru ca asta intentionati, ca dezbaterea se va contamina in sensul diminuarii, a ascunderii, a ocultarii temelor specifice Parlamentului", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El i-a acuzat pe parlamentarii din arcul guvernamental ca sustin aberatia comasarii gandindu-se cum sa se ascunda pe sub pulpana primarilor.

"Ganditi-va in perspectiva ce forta, ce legitimitate, ce greutate va avea un Parlament alcatuit in mare masura dintr-un fel de trimisi sau de adjuncti ai primarilor. Prin comasarea alegerilor, Parlamentul este transformat intr-o institutie de mana a doua", a spus Antonescu.

Liderul PNL l-a atacat, direct, pe deputatul PDL Gheorghe Tinel, al carui nume l-a transformat in substantiv comun.

"Actualei puteri ii surade un Parlament alcatuit din 300-400 de tinei, care sa vina si sa debiteze orice, sa citeasca, cu greu, de pe o foaie, pana si urarile de la multi ani pentru premier, echipa sa si familia sa si pentru care un biet dezacord gramatical in limba romana nu conteaza", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.