Inspectorul sef al ITM Timis, Cornelia Corescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Timis, Lavinia Biris, a declarat, miercuri, ca magistratii acestei instante au decis condamnarea Corneliei Corescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, in timp ce Vasile Medesan a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Biris a spus ca decizia Tribunalului Timis poate fi atacata in termen de zece zile de la pronuntare.

Inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, si fostul secretar executiv al PDL, Vasile Medesan, arestati preventiv pentru trafic de influenta, au fost deferiti justitiei, la inceputul lunii octombrie, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara, dupa ce au cerut unui membru de partid sa depuna 10.000 de lei drept donatie pentru partid, ca sa nu amendeze firma acestuia, potrivit MEDIAFAX.

Cornelia Corescu a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta si doua fapte de instigare la fals intelectual in scopul ascunderii comiterii infractiunii de trafic de influenta, iar Vasile Medesan, pentru trafic de influenta.

DNA arata ca in cursul lunii iulie Corescu, in calitate de inspector sef al ITM Timis, impreuna cu fostul secretar executiv al PDL, Vasile Medesan, i-au cerut 10.000 de lei unui denuntator, administrator al unei societati comerciale, indicandu-i ca banii sa fie achitati cu titlu de donatie pentru organizatia judeteana a PDL, din cei trei faceau parte.

Pe fondul unor discutii ulterioare, mai aratau procurorii, Corescu a conditionat renuntarea la sanctiunile aplicate, de depunerea de catre denuntator a intregii sume de bani pretinse initial. In acest context, femeia a dispus inregistrarea, in evidentele institutiei, a unei contestatii antedatate, in vederea anularii procesului-verbal care atragea aplicarea sanctiunii.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

In 16 septembrie 2011, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatei Corescu Cornelia Gheorghina, iar in 22 septembrie, Curtea de Apel Timisoara a admis recursul procurorilor DNA si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile si a inculpatului Medesan Vasile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

Secretarul executiv al PDL Timis Vasile Medesan s-a autosuspendat din partid dupa ce a fost declansata cercetarea sa sub acuzatia de trafic de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.