Sedinta solemna a Parlamentului dedicata Revolutiei din 1989 s-a transformat, marti, intr-un scandal, dupa ce reprezentantul Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, a spus ca Ion Iliescu este "un criminal".

Reprezentantul Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, a afirmat, marti, in sedinta solemna dedicata Revolutiei din 1989, ca fostul presedinte Ion Iliescu este "un criminal notoriu", fapt care a determinat iesirea din sala, in semn de protest, a parlamentarilor PSD.

"Ati facut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu sa fie revolutionari, ca in realitate el este un criminal notoriu, alaturi de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman si altii", a sustinut Maries, adaugand ca el nu afirma altceva decat ce sustine CEDO, potrivit MEDIAFAX.

Maries a mai spus ca niciun guvern de dupa 1989 nu a dorit sa se afle adevarul despre aceste evenimente si nici un partid nu i-a ajutat prea mult pe revolutionari.

  • Doru Maries a aratat ca Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revolutiei

"Aratati-va in toata spendoarea, pentru ca astia sunteti", le-a Maries acestor parlamentari.

"Ion Iliescu a beneficiat de crima de dupa 22 Decembrie si va instala la putere FSN"
, a aratat Maries.

Afirmatiile sale au provocat proteste vehemente din sala, reactia zgomotoasa a parlamentarilor social-democrati determinand reactia presedintelui Senatului, Vasile Blaga (PDL), care a spus: "Va rog, pastrati linistea si cand nu va convine".

In timp ce parlamentarii PSD paraseau sala, Doru Maries a spus ca se astepta ca acestia sa plece pentru ca fac parte dintre cei care au tainuit "crima din Decembrie 1989".
Cea mai mare parte a parlamentarilor PSD au ramas pe holul salii de plen, declarand ca vor reveni inauntru dupa ce Maries va termina de vorbit.

"Vine unul ca Maries ca sa strice aceasta sedinta solemna", a afirmat liderul grupului PSD, Mircea Dusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.