Senatorii au adoptat, luni, legea confiscarii extinse a averilor in cazul persoanelor condamnate la inchisoare, care au obtinut averile in mod fraudulos.

Proiectul de lege pentru completarea Codului Penal si a Legii nr. 286/2099 privind Codul Penal a fost adoptat cu 80 de voturi “pentru”, 3 “impotriva” si 11 abtineri.

Actul normativ va fi trimis spre dezbatere Camerei Deputatilor, care este for decizional pentru acest proiect.

Confiscarea extinsa se poate dispune daca valoarea bunurilor dobandite de persoana condamnata, intr-o perioada de 5 ani si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei, depaseste in mod vadit veniturile obtinute in mod licit, potrivit Avocatnet.ro.

Romania este singura tara din UE care nu are aceasta posibilitate a confiscarii extinse, adica a confiscarii acelor averi ilicite, averi care nu au justificare legala”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in momentul aprobarii proiectului de lege de catre Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.