Omul de afaceri Dinu Patriciu a pierdut la Judecatoria Sectorului 1 procesul in care l-a dat in judecata pe Traian Basescu pentru calomnie.

Patriciu l-a acuzat pe presedinte pentru folosirea, la adresa sa, a apelativelor „mincinos” si „om care trucheaza casete”. Cazul se judeca din mai 2010. In 13 decembrie Judecatoria Sectorului 1 a finalizat dezbaterile pe seama dosarului de calomnie, pentru ca vineri sa se pronunte decizia finala.

A fost respinsa actiunea lui Dinu Patriciu impotriva lui Traian Basescu in care cerea instantei obligarea acestuia la plata unor daune simbolice de un euro pentru o serie de afirmatii publice facute de presedinte la adresa lui, relateaza MEDIAFAX.

Totul a pornit de la caseta in care Basescu parea sa palmuiasca un copil, material video care a facut circuitul mass media in timpul alegerilor prezidentiale din 2009. Cotidianul Gardianul a publicat, in 26 noiembrie 2009, filmul respectiv, realizat in timpul unui miting electoral din 2004.

Pe 28 noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si intreba conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

Ulterior, si omul de afaceri Dinu Patriciu anunta ca il da in judecata pe Traian Basescu, pentru calomnie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.