Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, nu intelege "ce s-a intamplat" cu Traian Basescu, pe care l-a cunoscut ca un adversar inversunat al PSD, si i-a cerut acestuia sa schimbe oamenii PSD din institutii si "sa nu mai actioneze impotriva Aliantei".

Prezent la Craiova, unde a participat la intrunirea alesilor locali liberali din zona Olteniei, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, il acuza pe presedintele Traian Basescu ca, in ciuda promisiunilor facute de a scapa de "oamenii de casa ai lui Iliescu", nu a intreprins nimic in acest sens, informeaza Mediafax. "Nu pot intelege ce s-a intamplat cu Traian Basescu. Am avut privilegiul de a lucra cu el atunci cand era primar. S-a schimbat foarte mult in raport cu perioada in care am colaborat si mi-e foarte greu sa inteleg de ce. Voia sa dea de pamant cu toti pesedistii, cu toti coruptii, cu toti reprezentantii sistemului ticalosit, dupa cum suna expresia folosita de el. Credeam ca in prima zi ii aduna pe toti si da cu napalm sau macar ca ii da afara in suturi din institutii. Dar nu s-a intamplat nimic. Astept si sper sa-l regasesc pe Traian Basescu din perioada cand era primar", a declarat, intr-o conferinta de presa, Ludovic Orban.

SONDAJ

In opinia sa, presedintele Basescu nu ar mai trebui sa actioneze impotriva Aliantei, cu atat mai mult cu cat alegerile prezidentiale au fost castigate si cu ajutorul celor doua partide, PNL si PD. "In momentul in care s-a facut sondajul pentru a desemna candidatul Aliantei la functia de presedinte, Traian Basescu avea doar 9% ca intentie de vot, iar Theodor Stolojan avea 28%. Traian Basescu nu a ajuns la cota de intentie de vot a lui Stolojan decat in a treia saptamana de campanie electorala. Daca isi imagineaza ca a castigat alegerile datorita personalitatii sale covarsitoare, si nu datorita muncii unei echipe, atunci este naiv. Nimeni nu ii cere sa actioneze la comanda Aliantei, ci sa nu mai actioneze impotriva hotararilor Aliantei. Mai ales impotriva acelora care privesc schimbarea sefilor de institutii unsi de PSD", a mai spus Orban.

REZOLUTIE

Membrii Delegatiei Permanente a PNL au adoptat joi o rezolutie in care cer schimbarea sefilor serviciilor secrete, precum si inlocuirea sefilor institutiilor politizate de PSD in perioada 2001-2004, a anuntat presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu. El a afirmat ca liberalii sunt nemultumiti de sefii acestor institutii, intrucat au fost numiti pe criterii politice, facand parte din structurile de varf ale fostei puteri.

NAIVITATE

"Traian Basescu nu a ajuns la cota de intentie de vot a lui Stolojan decat in a treia saptamana de campanie electorala. Daca isi imagineaza ca a castigat alegerile datorita personalitatii sale covarsitoare si nu datorita muncii unei echipe, atunci este naiv. Nimeni nu ii cere sa actioneze la comanda Aliantei" - Ludovic Orban, liderul PNL Bucuresti

BOC CERE CONSULTARI

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca solicitarea PNL de inlocuire in functie a sefilor serviciilor secrete si a conducerilor altor institutii trebuie discutata in cadrul Aliantei PNL-PD si al coalitiei. El a apreciat ca in cazul sefilor serviciilor secrete, presedintele Romaniei este cel care are informatiile necesare pentru a face propuneri de numire sau revocare din functie a acestora. Cat priveste sefii Curtii de Conturi si Consiliului Concurentei, Boc a precizat ca Parlamentul trebuie lasat sa se pronunte in aceste cazuri, dupa o discutie prealabila in Alianta si in coalitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.