Membrii Partidului Popular s-au adunat sambata dimineata, cu mic cu mare, in sala "Alexandru Ioan Cuza", la Palatul Parlamentului, pentru primul congres. Asta, dupa ce cu numai doua zile in urma "electricianul-filosof" Corneliu Ciontu a reusit, dupa luni bune de stradanie, sa isi inregistreze formatiunea la Registrul Partidelor Politice.

"Desi consider acest discurs ca fiind unul dintre cele mai importante si mai emotionante ale carierei mele, vreau sa va linistesc de la bun inceput: voi incerca sa fiu de o concizie nemteasca", si-a incepu Ciontu discursul, care a durat mai bine de o ora. Inca de la a treia fraza a discursului, acesta a incercat o aluzie rautacioasa la adresa formatiunii pe care a condus-o timp de cateva luni si de unde a fost expulzat cu mare tam-tam. "Daca doriti discursuri interminabile, asezonate cu un scurt rezumat al Vechiului Testament si al vietii lui Napoleon - ati gresit partidul", a incercat Ciontu o tentativa de ironie la adresa PRM si a lui Vadim. "Ofensiva bunului simt", unul dintre sloganurile popularilor, si-a atins punctul culminant in momentul in care Ciontu a acuzat si stanga, si dreapta politica si a concluzionat ca pentru Romania "calea normala si sanatoasa" este cea de centru. "Primul care a realizat aceasta sinteza a fost chiar Hristos. Hristos a fost de centru...", a avut Ciontu o revelatie filosofica.

Cine se teme de... Partidul Popular?

Mai mult decat atat, Ciontu a iesit cu un atac furibund la adresa persecutorilor care au intarziat inregistrarea PP si au verificat "la sange" listele de semnaturi necesare. "De unde acest exces partizan de zel in cazul Partidului Popular? Cine se teme de noi?", s-a intrebat acesta retoric.

Cand, intr-un tarziu, Ciontu si-a terminat discursul kilometric, membrii PP, care incepusera pe rand sa caste, sa se intinda sau sa iasa la cate o tigara, au fost chemati sa isi exprime optiunile in legatura cu conducerea partidului. Asa cum era de asteptat, Corneliu Ciontu a primit conducerea partidului cu unanimitate de voturi. Biroul Permanent l-a ales ca prim-vicepresedinte al partidului pe Nicolae Vasilescu, iar in functiile de vicepresedinti pe Dorin Ciustea, Jenel Copilau, Gheorghe Feies, Constantin Grosu, Dumitru Huidu, Aurel Ivanescu, Ionel Roman, Leonard Rusu si Danil Tulugea.

Dusmanii poporului: cei care nu stiu sa schimbe sigurante

Pe de alta parte, nou-alesul presedinte al Partidului Popular a tinut sa faca precizari in legatura cu "cariera" sa de electrician. El a spus ca legea interna a orfelinatului unde a copilarit cerea o calificare tehnica. "Eu, unul, ma mandresc in egala masura cu titlul de sociolog si cu stiinta de a depana un scurt-circuit. Au ajuns acestei tari domnisorii care tremura in fata unei sigurante!", a venit Ciontu in apararea electricienilor, soferilor, mecanicilor, tamplarilor si constructorilor tarii.

Nici tinerii n-au fost neglijati. "PP va fi o miscare a tinerilor. Purtatorul nostru de cuvant are 30 de ani. Liderul tineretului si partidului abia a implinit 26", a tinut sa afirme Ciontu, care pe 15 noiembrie va implini 64 de ani.

La Ciontu la poarta ...

Desi "Cavalerul Trac", simbolul Partidului Popular, isi flutura mantia de pe panoul electronic, instalat in stanga prezidiului de unde vorbea Ciontu, iar calul sau dadea naravas din copite, in mod total accidental - nu-l suspectam pe Vadim de magie neagra ! -, un porumbel - vestitor al pacii si al bunului augur - decedase taman in ziua congresului PP chiar in fata intrarii Palatului Parlamentului.

Imnul PP merita, de asemenea, multa atentie: "Daca pentru tine viata nu-i un pumn de gologani, / Daca sufletu-ti tresare cand privesti la cei sarmani, / Daca nedreptatea-ti face somnul noptii mai amar, / Atunci vino-aicea, frate, esti om bun, esti popular!".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.