Dan Voiculescu i-a scris vineri lui Traian Basescu. Liderul PC asteapta niste explicatii

Asa cum a promis recent, PC i-a trimis vineri presedintelui o scrisoare prin care sa explice public ce a vrut sa spuna cind a vorbit despre "solutia imorala" a cooptarii PC la guvernare. "Vreau ca Domnia Sa sa explice daca s-a referit la solutia formarii actua-lului cabinet ca fiind imorala sau la partidul pe care il conduc", a declarat ieri pentru Rompres Dan Voiculescu. El a mai solicitat presedintelui sa puna in aplicare o decizie pe care CSAT a luat-o in urma cu opt luni, aceea de a desecretiza arhiva "Dunarea". Presedintele PC considera ca, astfel, va dovedi ca nu a avut nici o legatura cu fosta Securitate.

Nu prea e de acord cu schimbarea sefilor SRI si SIE

Voiculescu a reactionat prudent cu privire la cererea PNL de a-i schimba pe sefii SRI si SIE. "Liberalii, ca si democratii, au cistigat alegerile cu un anumit mesaj. Ei considera ca solicitarea lor face parte din acest mesaj. Ramine de vazut daca dl Basescu le mai impartaseste ideile sau, ajungind presedinte, are o imagine mai de ansamblu a realitatii", a declarat el. "Personal, consider ca principiul de la care trebuie sa plecam este sa depolitizam cit mai mult statul si sa ferim institutiile sale de interesele unui partid sau altuia". Totodata, seful PC spune ca a convenit cu ministrul de Finante "reducerea TVA la produsele alimentare de baza incepind cu 1 iulie 2006". El mai anuntase o data ca Finantele au acceptat aceasta propunere. In aceeasi zi a fost contrazis de Sebastian Vladescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.