Parlamentarii au adoptat, marti, toate cele 48 de articole ale proiectul de buget de stat pe 2012, urmand sa dezbata anexele care reprezinta bugetele ministerelor.

Deputatii si senatorii au respins toate amendamentele opozitiei, singurele acceptate fiind doua amendamente ale comisiilor de buget-finante care vizeaza redistribuiri de sume.

Parlamentarii opozitiei au sustinut cresterea pensiei minime si au criticat articolului 42, sustinand ca acesta ascunde intentia de a disponibliliza 150.000 de persoane din sectorul bugetar, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu respingand acest lucru. [Ponta: Bugetul pe 2012 e doar de campanie electorala]

Articolul 42 prevede ca ordonatorii principali de credite au obligatia de a transmite Ministerului Finantelor detalierea in structura, pe functii, a numarului maxim de posturi finantate prin prezenta lege si a salariului mediu de baza pe 2012, transmite MEDIAFAX.

Dupa adoptarea articolelor proiectului de buget, urmeaza sa se treaca la dezbaterea anexelor, care cuprind bugetele institutiilor si la care opozitia a depus mii de amendamente.

Ce buget si-au facut parlamentarii pe 2012?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.