Presedintele Traian Basescu le-a prezentat, marti, oamenilor de afaceri turci oportunitatile oferite de Romania, mentionand agricultura, industria alimentara si turismul, seful statului facand referire, in discursul sau, si la vanzarea de catre RA-APPS a unor hoteluri.

"Priviti cu atentie la cateva sectoare din Romania, dincolo de energie, dincolo de infrastructurile finantate cu bani europeni, dincolo de mediu. Priviti la agricultura - Romania a ramas in acest an agricol extrem de bun cu aproape 3 milioane de hectare de pamant nelucrate", le-a spus Traian Basescu oamenilor de afaceri turci, in cadrul unui forum economic organizat la Istanbul.

El a mentionat printre oportunitatile oferite de Romania industria alimentara, deoarece tara noastra nu are capacitatea procesarii recoltelor si exista bani europeni alocati dezvoltarii de intreprinderi mici si mijlocii cu profil alimentar, dar si turismul.

"Turismul montan are, in mod cert, va avea un succes foarte mare in anii urmatori. Trebuie sa va spun ca Guvernul are o politica de dezvoltare a infrastructurilor in zona turismului. Priviti fara retinere la privatizarile care au loc chiar acum legate de o mare companie de stat - celebra RA-APPS - care scoate la vanzare un mare numar de hoteluri, de obiective turistice in locuri extraordinar de bune. Erau locurile pe care le utilizau in regimul trecut inaltii demnitari ai statului roman. Acum vor fi bune de vanzare", a continuat seful statului, transmite MEDIAFAX.

El a amintit si de riscurile existente in Romania referitoare la retragerea capitalurilor bancilor straine si reducerea exporturilor catre tari precum Franta, Spania, Italia, Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.