Cum comenteaza europarlamentarul Cristian Preda deciziile de la summit-ul UE?

"Mario Monti are dreptate atunci cand spune ca, blocand consensul celor 27, Marea Britanie s-a auto-exclus din UE. Are dreptate fiindca alegerea fundamentala este intre vechea Europa – cea dinaintea monedei unice – si o Europa noua, diferita de amenajarea ambigua de azi, o Europa in care toate statele membre sunt membre ale zonei euro", comenteaza europarlamentarul PDL, Cristian Preda pe blogul sau.

El continua spunand ca "Monti exprima in modul cel mai lucid cu putinta alegerea in fata careia ne vom afla si pe care Consiliul European a ascuns-o sub fraze inaccesibile profanilor. Cameron exprima in schimb preferinta pentru struto-camila de azi, in care influenta politica introduce exceptia, iar atunci cand apar blocaje ii deficite Consiliul European distribuie indulgente".


De aceea, "logica derogarii nu mai poate continua".

"Fie vom opta pentru o Europa fara euro – care va avea mai multe state decat in trecut, fie vom avea o Europa a monedei comune, a coerentei economice si solidaritatii sociale bazate pe egalitate si rigoare, nu pe inegalitate si derogare", mai scrie Preda, adaugand ca in primul caz, trebuie definite procedurile iesirii din euro a celor care sunt deja acolo, in al doilea – trebuie pornita batalia pentru o noua comunitate politica.

"Eu prefer a doua cale, dar nu sunt sigur ca ea se va impune", conchide eurodeputatul roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.