Laszlo Tokes anunta ca nu doreste sa candideze pentru un nou mandat de vicepresedinte al Parlamentului European, la alegerile care vor avea loc in ianuarie 2012 pentru conducerea forului legislativ european.

"Laszlo Tokes a anuntat conducerea Partidului Popular European (PPE) ca nu doreste sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European si in a doua parte a ciclului electoral. Prin intermediul unei scrisori, din data de 2 decembrie 2011, adresate atat vicepresedintelui grupului parlamentar al PPE, Szajer Jozsef, cat si europarlamentarului Gyurk Andras, seful Delegatiei Maghiare in PPE, Tokes le-a transmis ca nu isi va mai depune candidatura pentru functia pe care o ocupa momentan, in cadrul alegerilor privind conducerea forului legislativ european, din ianuarie 2012", se arata intr-un comunicat al lui Tokes remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Europarlamentarul multumeste delegatiei maghiare ca l-a nominalizat si l-a sustinut, alaturi de popularii europeni, pentru functia de vicepresedinte al PE, ramasa vacanta in urma alegerii lui Schmitt Pal in functia de presedinte al Ungariei.

"Continuand ceea ce am inceput in 2007 - pe langa derularea sarcinilor mele in calitate de europarlamentar - doresc sa imi pun si in cele ce urmeaza toata energia si tot timpul in slujba maghiarilor de acasa, avand in vedere, in mod special, schimbarea de regim a politicii privind natiunea noastra, fundamentarea activitatii institutionale si cresterea mobilitatii Consiliului National Maghiar din Transilvania, precum si infiintarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania si patronajul meu al acestei formatiuni", se arata in scrisoarea lui Tokes, citata in comunicat.

Conform sursei citate, in cadrul ultimei lor intalniri - de la Budapesta - premierul Ungariei, Viktor Orban, si presedintele CNMT, Laszlo Tokes, au pus la punct unele detalii ale politicii de integrare nationala a comunitatilor maghiare din tarile invecinate Ungariei, intarind parteneriatul lor strategic.

Tokes cere autonomie de Ziua Romaniei

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.