Relu Fenechiu este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in cazul "Transformatorul".

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, joi dimineata, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta schimbarea incadrarii juridice in dosarul "Afacerea Transformatorul", din complicitate la abuz in servciu, la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii l-au citat la sediul DNA pentru a-i prezenta lui Fenechiu schimbarea incadrarii juridice in acest dosar, ca urmare a finalizarii expertizei dispuse in cauza, informeaza MEDIAFAX.

Expertiza in dosar a durat aproape doi ani, relevand un prejudiciu deosebit de mare, ceea ce a impus schimbarea incadrarii juridice.

Initial, Fenechiu a fost acuzat alaturi de fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, si alte trei persoane pentru complicitate la abuz in serviciu, in timp ce cinci directori de la Electrica Moldova erau acuzati de abuz in serviciu.

Noua incadrare juridica este de abuz in serviciu cu consecinte deosbit de grave.

Totodata, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile apartinandu-i lui Fenechiu.

Relu Fenechiu a stat aproximativ o ora in sediul DNA.

Presa locala relata ca, in 2006, firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumparat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revandut societatii Electrica Moldova cu o suta de miliarde de lei vechi.

Alaturi de Fenechiu, in acest dosar este cercetat si fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, informau surse judiciare. Astfel, la licitatia pentru transformatoare ar fi participat o firma a lui Admonitei.

Relu Fenechiu mentiona ca afacerea in legatura cu care este cercetat si despre care s-a vorbit, in contextul "Afacerii Transformatorul", s-a desfasurat in perioada 1996 - 2000.

El preciza ca "toate afacerile SC Fene Grup SA s-au desfasurat in conditii de transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare".

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.