Generalul Eugen Badalan, deputal PDL, a fost gasit vinovat de faptele de coruptie, Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnandu-l la patru ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

De asemenea, Mihai Popescu si alte patru persoane au fost condamnati la cate la patru ani de detentie cu suspendartea executarii pedepsei.

Procesul fostilor generalii (r) Eugen Badalan si Mihail Popescu, care sunt acuzati ca atunci cand au condus Statul Major al Fortelor Terestre ar fi pagubit statul cu 1,2 milioane de euro, continua, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In 1 aprilie 2009, un complet de trei judecatori al ICCJ a decis restituirea la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dosarului in care generalii (r) Eugen Badalan si Mihail Popescu, alaturi de alte patru persoane, instanta admitand, astfel, o exceptie privind necompetenta urmaririi penale dupa calitatea persoanei, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost contestata, iar in 19 octombrie 2009, un complet de noua judecatori al instantei supreme a decis ca acest proces sa continue a fi judecat, admitand recursul DNA.

Avocatul lui Mihail Popescu ceruse ca dosarul sa fie restituit la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, sustinand ca Sectia militara a DNA nu era competenta in cauza, in ancheta fiind vizati si civili. Potrivit avocatului, ancheta trebuia efectuata de procurori civili de la inceput.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.