Proiectul bugetului de stat pe 2012 este unul al saraciei, al umilintei si al nedreptatii, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Crin Antonescu, acuzand cresterea alocarilor pentru "institutiile de forta" - SRI, SIE, SPP.

"Din punctul de vedere al PNL, sustinut cu cifre, bugetul pe 2012, pe care PDL si acolitii sai vor sa-l adopte, e un buget al risipei electorale, al saraciei, al umilintei si al nedreptatii. In vreme ce fonduri destinate educatiei, culturii, agriculturii, muncii, protectiei sociale scad, capitolele care cresc si in acest an, asa cum au crescut si in ceilalti ani, sunt bugetele destinate institutiilor de forta, serviciilor de informatii, in principal SRI, SIE, SPP", a declarat Antonescu.

Presedintele PNL a sustinut ca orice varianta de deficit sub 2% este nerealizabila in 2012.

"Obiectivul mascat e sa ajunga tot la un deficit de 3% sau chiar peste, dar sa utilizeze in scop electoral, prin rectificari repetate, miliarde de euro in scopuri pur electorale, miliarde pe care acum nu le au si pe care, in apropierea alegerilor, le vor gasi. Bugetul pe 2012 poate fi caracterizat ca o lege ilegala si neregulamentara, ca o lege imorala, ca o lege a subdezvoltarii economice care accentueaza criza, in loc sa o combata. E o lege a umilintei si saraciei romanilor", a adaugat Antonescu, citat de MEDIAFAX.

In opinia presedintelui PNL, bugetul pe anul 2012 este o lege neregulamentara, deoarece nu a fost transmis Parlamentului in termenul prevazut de legea finantelor publice, respectiv 15 octombrie, ci cu o intarziere de sase saptamani si este elaborat pe legi care nu sunt inca in vigoare, cum ar fi legea de salarizare unitara pe anul 2012.

"In anul 2012, cheltuielie cu bunurile si serviciile cresc cu aproximativ 15% fata de 2011, reprezentand 5,47% din PIB, iar Guvernul isi propune sa scada aceasta pondere la 5,18% din PIB abia in 2015! Ce reprezinta aceasta abordare? Coruptie, furt din bani publici, clientela politica servita si bani pentru partid", a mai declarat presedintele PNL.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2012, sedinta in plen pentru aprobarea acestuia fiind programata pentru 12 decembrie.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.