Presedintele UNPR a declarat, vineri, ca actuala coalitie guvernamentala va putea decide in aprilie 2012 daca se pot majora pensiile si salariile bugetarilor.

Sarbu a afirmat ca proiectul de buget de stat pe 2012 este unul al consolidarii macroeconomice, dar prudent.

El a spus ca in aprilie 2012, dupa o noua discutie cu reprezentantii FMI, CE si ai Bancii Mondiale, coalitia va putea decide, in functie de stabilizarea unor indicatori macroeconomici si de evolutia economiei mondiale, daca se indexeaza pensiile si daca salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior diminuarii cu 25% din 2010, potrivit MEDIAFAX.

Sarbu a precizat ca parlamentarii UNPR vor vota bugetul pe 2012, chiar daca exista si "un regret" in aceasta privinta: faptul ca partenerii din coalitie nu au fost convinsi de faptul ca aplicarea legii privind taxarea suplimentara a averilor foarte mari ar fi adus suficiente resurse la buget pentru ca indexarea pensiilor sa se aplice de la 1 ianuarie 2012.

"Din pacate, acest proiect este privit in continuare cu reticenta de fortele de dreapta, inclusiv din coalitie, asa ca am inceput demersurile de strangere de semnaturi pentru aceasta initiativa", a afirmat el.

Sarbu a mentionat, raspunzand unor intrebari, ca "este posibil" ca parlamentarii UNPR sa depuna unele amendamente la bugetul de stat, in functie de analizele fiecaruia.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului pe anul 2012, sedinta in plen pentru aprobarea acestuia fiind programata pentru 12 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.