Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca deputatii si senatorii PSD au depus pana in prezent 6.000 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2012.

Ponta a afirmat ca principalele amendamente depuse de PSD la proiectul de buget sunt pentru reducerea CAS cu 10%, reducerea esalonata a TVA pana la revenirea la 19%, introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultura prin retinerea doar a 9% TVA de catre stat, indexarea pensiilor cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu pe economie si mentinerea cotei de cofinantare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

De asemenea, parlamentarii PSD au depus amendamente si pentru suplimentarea fondurilor la buget: reducerea cu 50% a cheltuieilor cu bunuri si servicii, suspendarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), interdictia folosirii fondului de rezerva al Guvernului pentru alocari de sume catre primarii in alte situatii decat cele de urgenta, mentinerea contributiei la pilonul 2 de pensii si stimularea atragerii de fonduri europene, transmite MEDIAFAX.

Potrivit liderului deputatilor PSD, Mircea Dusa, social-democratii din Camera Deputatilor au depus pana vineri 4.200 de amendamente la bugetul de stat pe 2012. [Proiectul de buget 2012: Cum s-au impartit banii?]

Marea majoritate a acestora au caracter local si se refera la suplimentarea sau alocarea de fonduri pentru construirea sau repararea unor drumuri, poduri, scoli, spitale, biserici.

BUGET 2012: Guvernul a taiat de la Presedintie si a dat la SRI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.