Fostul ofiter SRI, Alexandru Musat, a fost audiat, vineri, in dosarul fostului sef OPC Brasov, Ionel Spataru, el sustinand ca a aflat de la alte persoane ca banii gasiti asupra acestuia trebuiau sa ajunga la prefectul Brasovului, Ion Gontea, si primarul municipiului, George Scripcaru.

In fata instantei Tribunalului Bucuresti, Alexandru Musat a recunoscut integral faptele, astfel cum au fost mentionate in rechizitoriul inaintat judecatorilor.

Musat a sustinut, in fata judecatorilor, ca in luna octombrie a fost contactat de Ionel Spataru, care i-a cerut sa se intalneasca cu Laura Kungl si sa ia de la aceasta "niste colete cu pliante".

Fostul ofiter SRI a fost de acord sa se vada cu Laura Kungl, insa a spus ca in momentul in care aceasta i-a dat un plic, si-a dat seama, dupa dimensiuni, ca este vorba despre o suma de bani. In aceeasi zi s-a intalnit cu femeia pentru a primi un al doilea plic, transmite MEDIAFAX.

"Din afirmatiile lui Kungl, auzite de la Bogdan Breja, un subaltern, banii pe care i-a primit Spataru urmau sa ajunga la primarul Brasovului, George Scripcaru, prefectul judetului, Ion Gontea, la Mia Dumitrescu, persoana din primarie care se ocupa cu eliberarea de autorizatii, si la Dorin Enche, de la DSVSA Brasov", a spus Alexandru Musat.

In 21 noiembrie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Ionel Spataru, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita. In acelasi dosar este judecat si Alexandru Musat, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spataru, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, a pretins de la administratorul unei societati comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro.

"Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de cinci luni", notau procurorii DNA in documentul citat.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.