Adrian Nastase este multumit de activitatea guvernului din umbra al PSD. Nu va opera remanieri, dar le-a cerut ministrilor sai sa fie mai vizibili in presa.

"Guvernul din umbra nu se va remania", ne-a declarat si Marian Sirbu, seful departamentului de munca si protectie sociala. Potrivit acestuia, analiza efectuata ieri asupra departamentelor a aratat ca "exista un guvern din umbra din ce in ce mai structurat si care monitorizeaza si reactioneaza la politicile cabinetului Tariceanu".

Disputa pe cota unica

Sedinta de guvern s-a concentrat pe subiectul bugetului, cautindu-se domeniile in care guvernul trebuie criticat mai tare. Din acest motiv, Marian Sirbu a avut o disputa cu Lucian Cazan si Elena Dumitru, doi dintre colegii sai de guvern care sustineau ca nu poate fi atacata puterea sub aspect social, deoarece "cifrele arata bine". Marian Sirbu, in schimb, cu sprijinul lui Tanasescu, sustinea ca, prin cota unica, bugetul a fost privat de 1 miliard de euro, bani care, in loc sa se redistribuie catre categoriile defavorizate, se duc la oamenii de afaceri, accentuindu-se polarizarea sociala.

Cei mai vizibili ministri din umbra

Desi Adrian Nastase s-a aratat multumit de activitatea departamentelor, el le-a distribuit ministrilor sai o monitorizare a aparitiilor lor in mass-media. Conform acestei monitorizari interne, Mihai Tanasescu este cel mai vizibil ministru al guvernului din umbra. Seful departamentului de finante, incepind cu 26 mai, cind a fost investit in functie, si pina la 31 octombrie, a beneficiat de cele mai multe aparitii in mass-media, si anume 210.

Tanasescu este urmat de seful din umbra al Externelor, Adrian Severin. Acesta a avut 201 aparitii in presa scrisa, radio si TV. Tot in prima parte a clasamentului se regasesc Sorin Oprescu si Ioan Rus. Ultimul clasat este ministrul din umbra al Agriculturii, Ovidiu Natea. El a avut doar 10 aparitii mediatizate. De asemenea, printre cei care au fost cel mai putin vizibili se afla Ion Neagu (justitie) si Iulian Iancu (economie).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.