Presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a anuntat, sambata, la Cluj-Napoca, la o reuniune a Uniunii, ca incepand cu luna ianuarie va fi inceputa o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea legii privind impozitarea averilor mari si foarte mari.

Presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la Reuniunea regionala a organizatiilor formatiunii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, ca proiectul lansat de UNPR in iulie 2010 nu este sprijinit de niciun alt partid parlamentar si nici de oamenii de afaceri bogati din Romania.

  • "Sper ca in cateva saptamani sa avem majoritatea parlamentara pentru a trece legea impozitarii averilor mari si foarte mari prin Parlament. Daca acest lucru nu se va intampla, vom trece din ianuarie la alte mijloace de convingere, ca sa nu spun de presiune, si vom strange semnaturi, sa intrebam cetatenii pe cale referendala, prin internet sau alte forme de consultare publica, daca sunt de acord cu o astfel de lege. Ar fi trebuit ca romanii care au dobandit averi foarte mari sa accepte ca o parte minimala a averilor lor sa faca parte dintr-un fond de asistenta sociala. Avem probleme enorme in Parlament pentru a promova aceasta lege, nu avem sprijinul niciunui partid politic. Niciunul dintre marii politicieni nu are nici cea mai mica determinare de a se apropia de acest proiect moral. Niciunul dintre marii bogati nu este dispus sa cedeze costul unei vacante de Revelion in strainatate pentru tara noastra", a spus Diaconescu, conform MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, legea este, in principiu, sustinuta, si face parte din protocolul coalitiei, dar de un an si jumatate increderea in acest act normativ nu se concretizeaza si in vot.

"In Senat, legea a fost respinsa, ceea ce nu este deloc convingator pentru o societate care vrea sa isi bazeze atitudinea parlamentara pe solidaritate si egalitate de sanse. Este inadmisibil sa cerem de la stat si de la altii solidaritate in conditiile in care fiecare dintre noi ne gandim doar la propria agenda", a spus liderul UNPR.

Cristian Diaconescu a afirmat ca, potrivit unor estimari, in urma impozitarii averilor mari s-ar colecta 9 miliarde de euro intr-o perioada de trei ani.

La reuniune au participat presedintii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, secretarul general adjunct Ion Toma, vicepresedinti, primari si membri ai conducerii UNPR, Serban Mihailescu, Antonie Solomon, Cristian Popescu Piedone, Vasile Soporan.

La manifestare au participat peste 1.200 de lideri locali si membri din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.

Citeste si:
Ucraina: Cine îl poate învinge pe Vladimir Putin/„Hibe” ale armatei...
Ucraina: Cine îl poate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.