Ministrul Turismului avertizeaza ca in 2012 Europa ar putea intra din nou in recesiune si ca Romania are nevoie, mai mult ca oricand, de stabilitate politica.

Elena Udrea nu scapa nici de aceasta data ocazia de a ataca USL-ul, pe care il acuza, subtil, de iresponsabilitate, atunci cand cere urmarea modelului Ungariei de negociere cu cei de la FMI.

Spre exemplu, “curajoasa” Ungarie, model de urmat pentru USL cand cerea incetarea acordului cu FMI, a ridicat TVA-ul de la 25% la 27%, cel mai ridicat nivel din UE. Mai mult, impozitul pe venit a crescut la 37%, iar premierul Viktor Orban a trebuit sa ceara si el acord precautionary FMI-ului, exact de tipul celui pe care il are acum Romania”, scrie Elena Udrea pe blogul sau.

Astfe, ministrul ne spune ca ar fi bine sa ne bucuram ca la noi lucrurile stau inca bine si ca nu ar trebui sa ne plangem de traiul greu din Romania, deoarece intreaga Europa se confrunta cu astfel de situatii.

Totusi, noi suntem intr-o situatie mult mai buna decat a tuturor celorlalte tari. Asa cum plastic spunea ambasadorul Frantei (tara care are si ea probleme si pregateste masuri de austeritate), Guvernul de la Bucuresti a fost „elevul model al FMI”. Mai mult decat atat, as spune eu, faptul ca acest Cabinet a dus la indeplinire chiar masurile pe care noi le-am propus a transmis un semnal de incredere atat FMI, cat si CE. Sa fii „elevul model al FMI”, dar cu initiativa proprie, nu este deloc un lucru peiorativ, ci, din contra, unul de lauda la adresa unui Executiv care nu a guvernat cu ochii la sondaje, ci la binele economiei”, se lauda Elena Udrea. Insa, culmea este ca acest „elev model”, care merge intr-o directie „forate buna” tot nu reuseste sa ofere incredere celoralte tari, pentru intrarea in Spatiul Schengen. - atunci unde sta adevarul?

  • USL ameninta Romania?
Elena Udrea sustine ca in acest moment avem mare nevoie de stabilitate politca, aceasta fiind deranjata de USL, care, potrivit ministrului, a scazut mult in sondaje, din cauza populismului. Asta pe cand PDL a crescut, pe motiv ca „spune adevarul populatiei”.

Romanii incep sa-si dea seama ca au nevoie de politicieni responsabili, de politicieni care sa le spuna adevarul, nu de demagogi si populisti. Iata adevaratul motiv al caderii USL si al cresterii PDL. Eu cred ca aceasta tendinta se va pastra si in continuare” , sustine Elena Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.